Ine vertelt...
Dienstencentrum 't Weyerke - Ine vertelt...

Kan je jezelf even kort voorstellen?
Mijn naam is Ine Vanderlocht en al 15 jaar kan je me terugvinden in ’t Weyerke. Tegenwoordig spendeer ik heel wat tijd op mijn bureau, waar ik sinds kort een tijdelijke job als “Netwerkondersteuner” mag uitvoeren.  Hierbij sta ik veel in contact met families, zorggebruikers, leefgroepen en andere diensten zowel binnen als buiten ‘t Weyerke.

Wanneer deze vervanging erop zit, zal ik terugkeren naar mijn vaste job als begeleidster in de Schakel, een leefgroep voor mensen mét een budget maar zonder vaste plaats. Vanuit de Schakel wordt er voor hen een plekje gezocht dat echt bij hen past, een uniek concept binnen VZW Stijn.

Op welke manier heeft ’t Weyerke jou kansen gegeven?
Er wordt goed rekening gehouden met persoonlijke ambities van het personeel. Ik wilde namelijk wel eens weten wat ik verder nog in mijn mars had én of ik ook voldoening zou kunnen halen uit een andere job. Door dit kenbaar te maken, heb ik nu de kans gekregen om te proeven van de taken van een netwerkondersteuner.  


Wat is de grootste uitdaging in de job die je momenteel doet?
Het is behoorlijk uitdagend om mijn plaats opnieuw te vinden: een andere rol, nieuwe collega’s, onbekende materie, plannen, informeren, vergaderen, …. Het vraagt heel wat zelfmanagement om dit in goede banen te leiden. Na al die jaren in de leefgroep moet ik ook erg wennen aan de nine-to-five uren en een (hoofdzakelijk) zittende job!  


Wat vind je het leukste aan werken in ’t Weyerke?
Je kan er écht niet onderuit maar op ’t Weyerke word je omringd door onze zorggebruikers. Hun aanwezigheid vind ik de allerleukste factor! Binnen mijn job als ondersteuner heb ik het geluk dat ik ook regelmatig persoonlijke contacten met hen heb: een tas koffie drinken met een babbel, een wandeling met de hond, de post samen uithalen, een bezoekje in de leefgroep, … Heerlijk!

 

12 mei 2023
Getuigenissen van onze werknemers
Wil je meer informatie?
Inge De Geyter - directeur communicatie