Marina, teamcoach van ZAC
Dienstencentrum 't Weyerke - Marina, teamcoach van ZAC

Hoe lang werk je al in ZAC, Marina?
Ik werk ondertussen 34 jaar in ZAC. Er is een kleine onderbreking van 2 jaar geweest waarin ik als zorgondersteuner heb gewerkt. Hierdoor heb ik eigenlijk vooral nog maar meer beseft dat mijn hart in ZAC ligt.
Ik ervaar er een gevoel van thuiskomen en ik geniet enorm van de dynamiek die er is, zowel met de medewerkers als met de zorggebruikers. Er is een mix van mensen met een zware en een minder zware zorgvraag en dat is een grote meerwaarde. De interactie tussen hen is zo mooi want er is zoveel waardering naar mekaar toe.

Je geeft hier veel maar je krijgt nog veel meer terug.


Welke sfeer hangt in ZAC?

In ZAC is er een sfeer en een dynamiek die zegt: “Hier is heel veel mogelijk. Ik kan veel zelf bepalen.” Ik ervaar dat gevoel zowel bij de zorggebruikers als bij de medewerkers. De flow van de dag bepaalt mee de activiteit van de dag.

Kan je iets meer vertellen over de vacature?
We zijn op zoek naar iemand die enerzijds de opvang doet in de leefgroepen van ZAC en BAC op het moment dat er een overleg gepland staat. Anderzijds is er ook een vaste dag dat hij/zij in ZAC3 zal staan. Een soort vlinder die toch ook een gedeeltelijk vast programma heeft.


Wat voor iemand zie jij passen voor deze vacature?
We hebben iemand nodig die een positieve sfeer kan brengen, die positief ingesteld is en dit ook kan overbrengen. Een persoon die goed is in het zelf bedenken, maken, uitwerken van activiteiten. Een frisse wind die nieuwe initiatieven durft nemen zou goed passen in onze werking.
Aangezien er gewerkt zal worden in verschillende groepen, is het belangrijk dat onze nieuwe collega een groot invoelvermogen heeft maar aan de andere kant ook discreet is.


Wat is de grootste uitdaging in deze job?
Je werkt samen met een groot aantal zorggebruikers en medewerkers. Er zal een evenwicht nodig zijn tussen je snel thuis voelen maar toch ook kunnen loslaten. Als je op verschillende plaatsen wordt ingezet kan je niet alles weten. Dat moet je een plekje kunnen geven. Er zijn in ’t Weyerke ongelofelijk veel mensen die je willen helpen. Het is belangrijk dat je bereid bent om dingen te vragen.

29 september 2023
Getuigenissen van onze werknemers
Wil je meer informatie?
Inge De Geyter - directeur communicatie