Sabrina, teamcoach van Huize Boekt
Dienstencentrum 't Weyerke - Sabrina, teamcoach van Huize Boekt

Hoe lang werk je al in Huize Boekt?
Ik werk 4 jaar als teamcoach in Huize Boekt.

Welke sfeer hangt in Huize Boekt?

Voor mij betekent Huize Boekt gezelligheid. Ik heb het gevoel dat ik geen uren ‘moet’ komen werken maar dat ik er ‘mag’ zijn. Het voelt eigenlijk als thuiskomen maar dan in de leefgroep in plaats van thuis. En dat vind ik heel positief want uiteindelijk ís het ook de thuis van de zorggebruikers, hè. De bewoners komen op de allereerste plaats. Ik werk met hart en ziel voor hen.

We hebben een tof team met mensen die zichzelf kunnen zijn. Het zijn collega’s waar het fijn samenwerken mee is. Op moeilijke dagen kan je bij hen terecht. Ik amuseer mij zo in mijn job dat ik vaak het gevoel heb: “Allee, nu… ongelofelijk dat ik betaald wordt om dit te doen.” Ons team is heel inventief en dat komt heel goed uit want in Huize Boekt zijn we al een tijdje heel bewust bezig met het zoveel mogelijk ‘pakken van elk moment’ om er zo voor te zorgen dat de tijd zinvol ingevuld wordt. Het zijn soms hele kleine dingen die een verschil maken in de dag van de zorggebruikers. Daar willen wij bewust op inzetten. Dat is de eerste stap: bewust worden van het feit dat het moet gebeuren. Wij willen meer. Dat ik mag samenwerken met mensen die ook bereid zijn om er op die manier naar de zorg te kijken, voelt als een voorrecht.

Vroeger waren we vooral een verzorgende groep maar we zijn geëvolueerd naar een leefgroep die nu ook pedagogische vraagstukken moet oplossen. De nieuwe zorggebruikers zorgen voor een hele nieuwe dynamiek en ik vind het formidabel hoe ons team dit aangepakt heeft.  
We waren al sterk als team maar dan toch eerder in dat verzorgende, de nieuwe uitdagingen hebben ons verder gesterkt in het samenwerken. Niets is fout. We hebben geleerd om meer én anders met elkaar te communiceren. En vooral… er is een grote wil om elkaar te helpen als het nodig is, om er te zijn voor de zorggebruikers én voor mekaar. Ik vind het mooi om te zien hoe dit ook over de generaties heen zo is. Wij hebben een team waarin een goeie mix is van verschillende generaties. Ze trekken mekaar op een positieve manier mee.

Kan je iets meer vertellen over de vacature?
We vinden het belangrijk dat de zorggebruikers mogen zijn wie ze zijn. Dat mogen we als medewerkers ook. Er is een mix van bewoners die heel aanwezig zijn en een aantal mensen die vooral veel verzorging nodig hebben. Dat is boeiend en interessant. Het is voor de persoon die hier zal komen werken belangrijk dat hij of zij geen van de twee groepen uit het oog verliest.
In Huize Boekt combineren we daarom Gentle teaching met de principes van Zorg op Maat.


Wat voor iemand zie jij passen voor deze vacature?
In ons team proberen we zoveel mogelijk te vertrekken vanuit ieders sterkte. Het is dan ook belangrijk dat we elkaars talenten kennen. Weten waar je goed in bent en in die kracht durven gaan staan is dus zeker een meerwaarde. Onze nieuwe collega moet ook bereid zijn om te groeien en vertrekken vanuit een heel veel respect voor mekaar. Iedereen waarderen voor wie hij of zij is… dat is echt een belangrijk punt in Huize Boekt.  


Wat is de grootste uitdaging in deze job?
Er is een heel sterk opvangnet van collega’s maar je moet individueel toch wel sterk staan op pedagogisch vlak. Nieuwe ideeën zijn welkom maar moeten wel doorgesproken worden. Zo zorgen we ervoor dat alles duidelijk blijft voor de zorggebruikers.
Voor sommige mensen kan het een uitdaging zijn om ook connectie te maken met mensen die niet kunnen praten. Zij mogen niet uit het oog verloren worden. Maar daar gaan we de nieuwe collega zeker attent op maken als dat nodig zou zijn.  

20 oktober 2023
Getuigenissen van onze werknemers
Wil je meer informatie?
Inge De Geyter - directeur communicatie