Hoe lang werk je al in ‘t Weyerke?
In 2012 ben ik begonnen in ’t Weyerke als laatstejaars stagiaire in de opleiding graduaat ortho. Ik had toen al verleden in wereld van de informatica. Ik had het gehad met de computers. In de directe omgeving had ik wel vrienden, kennissen en familie die in de zorg werkten. En als ik hen hoorde vertellen dan leek het toch altijd alsof zij zoveel voldoening uit hun job konden halen. Iets wat voor mij niet altijd zo gemakkelijk was van achter de computer. Via de VDA ben ik toen de opleiding graduaat ortho gaan volgen.
Ik woon zelf in Zolder en in die zin was de stap naar ’t Weyerke relatief snel gemaakt ook al wist ik toen nog niet of de doelgroep mij zou liggen. Ik moet zeggen, in het begin was de confrontatie zwaar maar het is frappant hoe snel een mens daarin verandert en groeit. Dat besef helpt mij wel als ik stagiair(e)s begeleid.
Ik kan 100% beamen dat dit een job is waarin ik ongelofelijk veel voldoening vind. Het voelt niet als werken. Je komt werken maar je bent met mensen bezig en je krijgt heel veel warmte en liefde terug. Dat krijg je van een pc niet. In ’t Weyerke werk je voor een warme werkgever en dat is echt voelbaar.
Welke sfeer hangt in Bolderberg?
Iedereen is thuis in Huize Bolderberg. Het voelt voor mij als een voorrecht: wij mogen binnenkomen in de thuis van de zorggebruikers en deel uitmaken van hun leven. We werken heel erg op maat want in Huize Bolderberg woont een erg gevarieerde groep. 4 bewoners hebben veel steun nodig op gebied van verzorging en 4 andere zorggebruikers kunnen praten en heel wat zelfstandig doen. Zij hebben vooral pedagogisch meer ondersteuning nodig. De uitdaging is om hen op een fijne manier te laten samenleven in huis.
Kan je iets meer vertellen over de vacature?
Doordat we een gevarieerde doelgroep hebben is het belangrijk dat onze nieuwe collega zowel in het verzorgende stuk als in het pedagogische een uitdaging kan vinden want de twee maken een belangrijk deel uit van onze leefgroep. De grootste uitdaging is om hen allebei voldoende bezigheid op maat te kunnen bieden.
Evolueren van een verzorgende groep naar een leefgroep die ook pedagogische vragen moet beantwoorden is niet altijd eenvoudig. Als team zoeken we hierin nog elke dag onze weg. Verschillende generaties kijken soms anders naar die opdracht. Je voelt dat we als team in beweging zijn en dat kunnen we alleen maar als positief bestempelen. Het zorglandschap is erg veranderd op een paar jaar tijd en dus kunnen we niet anders dan mee evolueren.
Wat voor iemand zie jij passen voor deze vacature?
We hebben een collega nodig die pedagogisch goed onderbouwd is en daar energie uit kan halen. Aan de andere kant mag hij of zij het verzorgende stuk natuurlijk niet uit het oog verliezen. Met de uitdagingen die op tafel liggen zouden we zeker blij zijn met iemand die nieuwe dingen wil uitproberen, iemand die aan de kar durft rammelen. Goede communicatievaardigheden en een positieve, enthousiaste houding is zeker ook een meerwaarde.
Wat is de grootste uitdaging in deze job?
Je moet het overzicht kunnen bewaren want het is belangrijk dat je collega op elk moment voelt dat er op jou geteld kan worden. We moeten echt samen zorgen voor de best mogelijke zorg.
Inge De Geyter - directeur communicatie