Karin, teamcoach van De Heg
Dienstencentrum 't Weyerke - Karin, teamcoach van De Heg

Hoe lang werk je al in ’t Weyerke, Karin?
Ik werk al 26 jaar in ’t Weyerke waarvan 13 jaar in De Heg.

Kan je beschrijven welke sfeer er hangt in De Heg?
Als je in de Heg binnen komt, hangt er een open familiale sfeer waar je jezelf kan zijn met je kwaliteiten en beperkingen. Het groepsgevoel is sterk en er is veel waardering en respect naar elkaar toe. Dat is nodig want we vinden het belangrijk dat de bewoners zich hier goed voelen en eigen keuzes kunnen maken.

Wat is typerend aan deze leefgroep?
De Heg wil een warme thuis zijn. Er is veel nabijheid zodat de zorggebruikers zich veilig en gehoord kunnen voelen. We bouwen een onvoorwaardelijke relatie met hen op en we proberen de beste kansen te geven om greep te krijgen op hun leven. Daar waar we kunnen laten we hen dit zo zelfstandig mogelijk zelf inrichten en organiseren. We vinden het belangrijk om te vertrekken vanuit de wensen, de noden en het welbevinden van de zorggebruikers.
We zijn een huis in de straat en we hebben een fijne connectie met de buurt.

Kan je iets meer vertellen over de vacature? Wat houdt de job precies in?
We zoeken naar een collega die creatief mee wil nadenken over waar we mee bezig zijn, maar ook van aanpakken weet in het totaalpakket om een goede zorg te leveren.
Aangezien we een buitenhuis zijn is het takenpakket van de ondersteuning heel divers.
We runnen eigenlijk een groot huishouden en moeten vaak inspelen op de noden die er op dat moment zijn.
Je gaat mee aan de slag in een team waar zelfsturing en gedeelde verantwoordelijkheid belangrijk zijn. We groeien als begeleiding door wat we doen en wat we er uit meenemen naar de toekomst.
Er wordt gewerkt vanuit ieders talenten en zo willen we elkaar aanvullen.

Wat zijn de grootste uitdagingen in deze job?
Men moet zelfstandig kunnen werken en adequaat beslissingen kunnen nemen. Durven reflecteren over je eigen handelen om verder te kunnen groeien in je rol als begeleider. De grote verantwoordelijkheid die je voelt als je alleen op dienst staat. Flexibel kunnen zijn en toch ook je eigen grenzen durven aangeven.

Wat voor iemand zie jij passen in deze job en als nieuwe collega?
Iemand die met goesting mee de uitdaging wil aangaan om aan de bewoners een onvoorwaardelijke thuis te geven. Iemand die zelfstandig, vooruitziend, ondernemend wil werken, en wil groeien in deze rol. Iemand die zijn of haar eigen talenten wil inzetten om het team nog completer te maken.

 

6 november 2023
Getuigenissen van onze werknemers
Wil je meer informatie?
Inge De Geyter - directeur communicatie