Christel, teamcoach in 't Broek
Dienstencentrum 't Weyerke - Christel, teamcoach in 't Broek

Hoe lang werk je al in ‘t Weyerke?
Ik ben in januari 1995 gestart in ’t Weyerke. Dat was mijn eerste job en ik werk er nog altijd even graag. Ik heb in heel wat verschillende leefgroepen gestaan. In Huize Eversel, Huize Zolder, Huize Boekt, een vervanging in Huize Terlaemen. Al die ervaring kwam goed van pas toen ik in 2020 teamcoach werd in ’t Broek.  

Hoe is de start geweest van ’t Broek?

Wij zijn gestart met 't Broek in februari 2020 in Oudsbergen en in maart kwam de lockdown. Dat was een heel bijzondere periode om een nieuwe werking op te starten en ik moet eerlijk zeggen dat het effect nog merkbaar is. Het positieve was dat we heel rustig zijn kunnen beginnen. We hadden nog maar weinig zorggebruikers en konden dus de tijd nemen om hen te leren kennen en ook om de basis van de werking goed op poten te zetten.
Er zijn vandaag nog 3 van de 17 zorgstudio’s vrij. Aangezien elke nieuwe zorggebruiker zorgt voor een nieuwe dynamiek, ligt de structuur tot op de dag van vandaag nog niet helemaal vast. Dat betekent dat het soms nog altijd een beetje voelt alsof we een opstartende werking zijn. Dat vraagt veel flexibiliteit van het team.

Omdat we een buitenhuis zijn nemen we heel veel taken zelf op. Dat gaat heel ruim. Van vuilbakken buiten zetten tot afspraken maken voor onderzoeken in het ziekenhuis. Dat is anders op de campus in Zolder waar er veel meer omkadering is.  

Welke sfeer hangt in ‘t Broek?
Een werking mee uit de grond stampen is heel speciaal. Ik kan alleen maar zeggen dat mijn hart daarin zit. Het wordt een stuk van jezelf.
We zijn een thuis voor de zorggebruikers en dat vertaalt zich op heel veel manieren. Ze hebben een eigen thuis in hun studio maar er moet ook gezorgd worden voor een thuisgevoel en gezelligheid in de gemeenschappelijke ruimte voor de mensen die nood hebben aan samen zijn.  

Er is een grote mate van zelfstandigheid mogelijk in ’t Broek. De eerste prioriteit voor ons is om de oproepen te beantwoorden. Als één van de zorggebruikers ons nodig heeft, gaan we er naartoe en zijn we er voor hen. Door goede zorg te bieden vanuit een aantal waarden, hopen we de levenskwaliteit van de bewoners zo hoog mogelijk te brengen.

Er zijn geen vaste bezoekuren in ’t Broek. Familie en vrienden spelen een grote rol in het leven van de zorggebruikers en sommige zorggebruikers gaan soms ook nog naar huis. De families zijn graag op de hoogte van het reilen en zeilen in ’t Broek. We vinden het belangrijk dat ze zich welkom voelen. En dat geldt trouwens ook voor onze vrijwilligers!

Kan je iets meer vertellen over de vacature?
Het is belangrijk dat onze nieuwe medewerker zich bewust is van het feit dat we geen NAH-groep of groep begeleid wonen zijn. We werken met verschillende doelgroepen: motorische beperking, mentale beperking, NAH,… Het is een uitdaging om ze goed op mekaar afgestemd te krijgen. Als medewerker moet je graag en vlot kunnen switchen in je hoofd. Aan de ene kant doen we heel wat verzorgende taken maar ook het ondersteunen van het mentale welzijn is belangrijk. Er is aandacht nodig voor alle aspecten van de zorg maar wel op vraag van de zorggebruikers.
6 november 2023
Getuigenissen van onze werknemers
Wil je meer informatie?
Inge De Geyter - directeur communicatie