Kristine, teamcoach in Huize Lindeman
Dienstencentrum 't Weyerke - Kristine, teamcoach in Huize Lindeman

Hoe lang werk je al in 't Weyerke?
Ik werk sinds 2016 in ’t Weyerke als Vlinder. Sinds een aantal maanden ben ik teamcoach in Huize Lindeman.   

Welke sfeer hangt in Huize Lindeman?
In Huize Lindeman is er altijd leven in de brouwerij. De tien zorggebruikers die er wonen hebben hun eigen noden en maken die ook de hele dag kenbaar. De laatste jaren hebben we hard gezocht naar een manier om hen op een goede manier zorg op maat te kunnen bieden. Dat is de grote uitdaging van onze leefgroep omdat er eigenlijk niets ‘in groepjes’ kan doorgaan. Wat de individuele zorggebruiker nodig heeft, is ons vertrekpunt. Het was voor ons duidelijk dat het daarom nodig was om meer te compartimenteren. Het evenwicht kunnen bewaren tussen de individuele zorg en groepsmomenten.
Het mooie van werken in Huize Lindeman: “Het is zo voelbaar hoe belangrijk jouw nabijheid is. Die kan echt het verschil maken want het helpt de zorggebruikers om weer tot zichzelf te komen, zichzelf te reguleren. Je bent een belangrijke persoon voor hen om de dag door te komen. Dat maakt de band met de zorggebruikers ook heel diep. Een goeie klik is in onze leefgroep heel bepalend.”

Huize Lindeman is ook heel huiselijk en dat zit hem niet alleen in de inrichting. We proberen zoveel mogelijk te doen wat ook in andere gezinnen gebeurt. We maken het gezellig, organiseren feestjes gaan op uitstap,… De kleine dingen in het leven die dat extraatje geven zijn heel belangrijk. We geloven ook dat je mogelijkheden moet creëren. Met 20 minuten of een half uurtje kan je vaak nog zoveel doen samen met de zorggebruikers. Als je dat overdag doet, dan is het ook helemaal ok om het ’s avonds te laten stilvallen.

Ons team bestaat uit heel uiteenlopende mensen die allemaal het hart op de juiste plaats hebben. Een geëngageerde ploeg waarin verschillende kwaliteiten zitten die we compatibel proberen te maken. Als je een veelzijdig team bent dat altijd de weg naar mekaar zoekt en naar de beste oplossing, dan geraak je ver.

Kan je iets meer vertellen over de vacature?
We zoeken een begeleider die de bewoners ondersteunt maar ook meerzijdig partijdig is. Hij of zij moet een goed evenwicht vinden tussen wat de ouders, de zorggebruikers en de voorziening nodig heeft. Het is belangrijk om empathisch te luisteren maar niet zomaar mee te gaan in een verhaal.

Wat voor iemand zie jij passen voor deze vacature?
Wat we in huize Lindeman nodig hebben, is iemand met een groot hart voor de doelgroep die hard wil inzetten op het verwerven van inzichten rond moeilijk verstaan gedrag. Iemand die out of the box durft denken, zich flexibel kan opstellen en als teamplayer zich wil inzetten voor de zorggebruikers. 

Wat is de grootste uitdaging in deze job?Onze belangrijkste taak is om ervoor te zorgen dat de zorggebruikers zich kunnen handhaven en zich goed voelen in een groep ook al zijn hun noden vooral individueel gericht. Je moet voortdurend het puzzeltje leggen en dat is niet altijd eenvoudig. De noden die je op mekaar moet afstemmen kunnen soms heel verschillend zijn. Om dat te kunnen moet je vooruit denken. Soms botsen we ergens tegenaan waar we niet meteen het juiste antwoord op kunnen geven. Het feit dat we elke dag opnieuw met hart en ziel proberen om dit waar te maken is bijzonder. Als team zijn we altijd bereid om dingen opnieuw in vraag te stellen. Alleen dan kunnen we samen gaan voor de beste zorg voor de zorggebruikers. Hoe groot de uitdaging ook is, het is goed om te weten dat je in ’t Weyerke nooit alleen staat. Hier zijn zoveel mensen waar je mee op pad kan gaan. We zijn één grote familie zijn en dat is voelbaar.

2 februari 2024
Getuigenissen van onze werknemers
Wil je meer informatie?
Inge De Geyter - directeur communicatie