Maurice, vrijwilliger bij De Nestors
Dienstencentrum 't Weyerke - Maurice, vrijwilliger bij De Nestors

Maurice, ik werk zelf al bijna 25 jaar in 't Weyerke en ik heb jou hier altijd weten rondlopen. We mogen wel zeggen dat jij een vaste waarde bent.
Maurice: "Ik ben inderdaad al vele jaren vrijwilliger in ’t Weyerke. Vroeger was ik één van de chauffeurs voor de kindjes van 't Trapke. Ik stelde toen nog cassettekes samen die ik kon afspelen in de bus zodat ik kon zingen voor de kinderen. Dat vonden ze altijd fijn. En ik ook. Ik heb daarnaast nog veel andere vrijwilligerstaken gehad in de loop van de jaren. Tot Sinterklaas spelen toe! (lacht). Nu ik bijna 84 jaar wordt, doe ik het wat rustiger aan maar ik ga wel nog altijd één keer per maand met mijn accordeon langs bij De Nestors. Ik speel dan een uurtje liedjes uit de oude doos en de gasten vinden dit geweldig. 
Ze zingen mee en dansen ondertussen. Er zijn wel wat gangmakers overleden, maar het enthousiasme is er niet minder geworden. Ik wil dit blijven doen zolang ik kan omdat ik er nog altijd een goed gevoel bij heb. Je krijgt immers zoveel van hen terug. Vrijwilligerswerk is het leukste wat er is.

Dankjewel voor al die jaren dat je al bij ons bent, Maurice! Ik heb van De Nestors gehoord dat jouw accordeon én de vriendschap die ze er gratis bij krijgen, heel belangrijk is voor hen. 

 

4 maart 2024
Getuigenissen van onze vrijwilligers
Wil je meer informatie?
Inge De Geyter - directeur communicatie