Karin en Rita, vroeger in dienst nu vrijwilliger
Dienstencentrum 't Weyerke - Karin en Rita, vroeger in dienst nu vrijwilliger
Welke vrijwilligerstaken doen jullie?
Karin: "In Hof van Loon en Huize Terlaemen strijk ik en doe ik fijne dingen met de bewoners zoals koffie gaan drinken en dan luisteren naar wat ze te vertellen hebben. Ook gaan wandelen of meegaan naar een activiteit gebeurt regelmatig. Doordat ik de werking ken kan ik ook nog meedraaien als dat bij uitzondering eens nodig is. Dat is een voordeel als je zelf in een team hebt gewerkt."
Rita: "Dat is voor mij wel herkenbaar. Ik doe vrijwilligerswerk in Huize Zolder, de leefgroep waar ik jaren heb gewerkt. Ik help er bij activiteiten en uitstappen op verplaatsing of in 't Weyerke. Ook als er personeelstekort is mogen ze mij altijd bellen. Als ik kan kom ik heel graag!"

Jullie hebben in ’t Weyerke gewerkt wat maakt dat jullie de overstap gezet hebben naar vrijwilligerswerk na jullie pensioen?
Karin: "Het leek voor mij een logische stap. Ik heb altijd voldoening gehad in mijn job en wilde dit gewoon verder zetten."
Rita: "'t Weyerke is 30 jaar mijn tweede thuis geweest. Ik heb me hier altijd thuis gevoeld en ben altijd met veel plezier komen werken. Daarom wilde ik graag niet iets blijven betekenen voor 't Weyerke. Mijn vrijwilligerswerk na mijn pensioen is er dus eigenlijk gekomen omdat ik het werk moeilijk kon loslaten.

Zijn er dingen waar jullie als vrijwilliger anders naar kijken dan toen jullie in dienst waren?
Karin: "Je hebt een andere kijk omdat je niet meer voor de basiszorg staat maar altijd de extra helpende hand bent."
Rita: "Dat is inderdaad zo."

Wat geeft jullie het meeste voldoening als vrijwilliger?
Karin: "Als vrijwilliger weet je dat je de bewoners extra aanbod biedt en dat geeft niet alleen heel voldoening maar ook dankbaarheid van de bewoners zelf. De teamleden zorgen er ook voor dat ik mij heel welkom voel en daar geniet ik van. Aan de andere kant is er ook begrip als ik er door omstandigheden eens niet kan zijn."
Rita: "Ik voel dat mijn hulp, ook al is die soms miniem, heel erg geapprecieerd wordt. Het geeft mij voldoening om de bewoners en de collega's terug te zien. Sommige gasten vergeten je nooit en laten dat ook duidelijk merken. Daar geniet ik van. Dat is een fijn gevoel."
23 februari 2023
Getuigenissen van onze vrijwilligers
Wil je meer informatie?
Inge De Geyter - directeur communicatie