Kom naar de jobdag in 't Weyerke!
Dienstencentrum 't Weyerke - Kom naar de jobdag in 't Weyerke!

Op 18 april organiseert 't Weyerke voor de 2de keer een jobdag. Of je nu al werkzaam bent binnen de zorg, een opleiding volgt of kiest voor een carrièreswitch. Wees meer dan welkom voor een rondleiding, een babbel om de werksfeer te komen opsnuiven én kennis te maken met het ruime aanbod aan uitdagende jobmogelijkheden. Inschrijven kan via https://ap.lc/RAIx0

't Weyerke is een voorziening die goed zorgt voor de werknemers. Er wordt actief ingezet op welzijn en talentgericht werken. Nieuwsgierig? Lees de getuigenis van Anisia.

Kan je jezelf even voorstellen?
Ik ben Anisia Jonckers, 26 jaar en wonende te Zonhoven.

Hoe lang werk je al in 't Weyerke?
Ik sta nu iets langer als een jaar in Huize Boekt.

Op welke manier heb jij kansen gekregen in 't Weyerke?
Voordat ik in ‘t Weyerke terecht kwam, werkte ik 4 jaar als kinderbegeleidster. Een heel leuke job waar ik al mijn enthousiasme de vrije loop kon laten gaan, helaas miste ik wat uitdaging dus besloot ik te springen en voor iets totaal anders te gaan. Met een klein hart ging ik op sollicitatie, geen ervaring en geen diploma voor deze sector maar wel het allerbelangrijkste: de juiste mindset. Dit is wat ik wou, ik was er dan ook van overtuigd dat ik hier voor de volle 100% zou voor gaan en deze kans kreeg ik.
Maar ik heb ook de kans gekregen om mezelf te ontplooien naar de persoon die ik nu ben. De kans om elke dag opnieuw mijn kwaliteiten te laten zien, de kans om in een fantastisch team te mogen werken, de kans op iedere dag opnieuw een glimlach te toveren op onze mannen.
Kortom gezegd: ‘t Weyerke biedt iedere dag opnieuw kansen, het is aan ons om ze te nemen en er iets moois mee te doen.

Wat is de grootste uitdaging?
Iedere dag is een uitdaging, want je weet nooit hoe de dag zal lopen. We zitten in een leefgroep met 8 zeer verschillende personen, die elk op hun beurt andere zorgen nodig hebben. De een heeft meer nood aan pedagogische ondersteuning terwijl de ander meer nood heeft op verzorgend gebied. Dit is wat werken binnen ‘t Weyerke zo boeiend maakt.
Binnen deze sector leer je telkens weer iets nieuws, zowel over jezelf als over de mensen die aan je zorg zijn toevertrouwd. Je zult namelijk te maken krijgen met heftige en moeilijke situaties maar eveneens ook momenten van geluk, liefde en blijdschap. Dit kan zwaar zijn, maar is ook wat het werk zo uitdagend maakt. Het belangrijkste is dat je jezelf ertoe aanzet om het elke dag beter te doen dan de dag ervoor en jezelf aan te passen aan de situatie. Je zult je in ieder geval geen dag vervelen.
Iedere beperking vraagt om een eigen benadering. Als leefgroep begeleidster moet je dan ook oog hebben voor iemands mogelijkheden, vaardigheden en wensen. Dat maakt dat elke dag anders is.

Wat vind je het leukste?
‘t Weyerke voelt echt als thuis komen. Je komt terecht in een super warme, lieve omgeving waar iedereen je met open armen ontvangt. Je gaat met een voldaan gevoel naar huis want je hebt iets kunnen betekenen voor iemand anders en geloof me als ik zeg dat dat een fantastisch gevoel geeft.
Het leuke aan werken binnen ‘t Weyerke is dat je de vrijheid krijgt om je eigen inbreng te geven. Ikzelf ben iemand die zich graag inzet op het vlak van activiteiten en aan het mee werken aan projecten. Zo zit ik zelf in de werkgroep ‘inteam’, hierin bekijken we dan leuke werk uitstappen en zorgen we voor het hele teamgebeuren. Dit allemaal in combinatie met het verzorgend en pedagogisch handelen op de werkvloer zorgt ervoor dat ik hier zelf zoveel voldoening uit haal dat ik het iedereen alleen maar kan aanraden.https://forms.office.com/e/FVv381DdsF" href="https://forms.office.com/e/FVv381DdsF">
https://forms.office.com/e/FVv381DdsF" href="https://forms.office.com/e/FVv381DdsF">

13 april 2023
Meer nieuws
Wil je meer informatie?
Inge De Geyter - directeur communicatie