Musical groot succes!
Dienstencentrum 't Weyerke - Musical groot succes!
Maandenlang werd er gewerkt om van de musical De Leeuwenkoning een fantastische voorstelling te maken. En met succes!

16 zorggebruikers schitterden in de schouwburg van CC Muze, onder leiding van Ilse La Monaca, in een eigentijdse versie van de musical De Leeuwenkoning. Hiermee zet de voorziening voor mensen met een beperking één van haar belangrijke pijlers in de verf: ’t Weyerke wil mensen kansen geven. “En als je samen een musical op poten zet dan gebeurt er nog zoveel meer. Dit was echt een verhaal van samen,” vertelt Livia La Monaca, één van de bezielers van het project. “Zoveel mensen hebben hier hun schouders onder gezet en letterlijk of figuurlijk een belangrijke rol gespeeld. En het resultaat is prachtig.”    

Livia, teamcoach van het vrijetijdsteam: “We willen het vrijetijdsaanbod voor de zorggebruikers fris houden en daarom zijn we altijd op zoek naar een uitdaging. Toen bleek dat er heel wat interesse was vanuit de zorggebruikers en er de mogelijkheid was om samen te werken met Ilse, hebben we geen seconde getwijfeld.” Inge De Geyter, directeur communicatie en projecten in ’t Weyerke: “Er zijn zo van die projecten die van in het begin een schot in de roos zijn en dit was er zo eentje. Als directieteam vonden we het belangrijk om dit initiatief volledig te steunen. Het feit dat ook cultuurcentrum Muze dat meteen deed, zorgde ervoor dat we nog groter konden dromen. Dit project zegt veel over onze voorziening. We willen mensen kansen geven, niet alleen de zorggebruikers maar ook de werknemers en de vrijwilligers. Dat zit in ons DNA en dat zetten we op zoveel mogelijk manieren om in de praktijk."

Ilse La Monaca, regisseur: “Dit was voor mij onbekend terrein maar als ik terugkijk naar het traject dat we afgelegd hebben, kan ik alleen maar tevreden zijn. Meer nog, de vriendschap die ik elke week weer opnieuw mocht ervaren tijdens het werken met deze fantastische groep was hartverwarmend. De acteurs zijn enorm gegroeid omdat ze echt alles hebben gegeven. Wat een enthousiasme! Ze waren gewoon niet te stoppen. Dat het eindresultaat gebracht kan worden in de prachtige schouwburg van CC Muze is de kers op de taart.”

Lies Cuyx, CC Muze: “De band met ’t Weyerke bestaat al vele jaren en in die tijd hebben we samen al heel wat initiatieven genomen. Het cultuurcentrum gaat voor diversiteit en inclusie. Deze musical is daar een perfect voorbeeld van. We zijn dan ook blij dat we het project een duwtje in de rug konden geven.”

Bekijk het fotoalbum van de voorstelling op onze Facebookpagina.
https://ap.lc/gCfwL

30 juni 2023
Meer nieuws
Wil je meer informatie?
Inge De Geyter - directeur communicatie