Over ons
In 't Weyerke gaan we resoluut voor gespecialiseerde en dynamische zorg op maat aan kinderen en volwassenen met een beperking. De concrete vraag van de cliënt of zijn familie is voor ons richtinggevend.
Dienstencentrum 't Weyerke - Over ons - Ontstaansgeschiedenis
Ontstaansgeschiedenis
't Weyerke ontstond in 1977 als een initiatief van vrijwilligers die aan personen met een beperking aangename namiddagen wilden bezorgen.

Inmiddels is 't Weyerke uitgegroeid tot een dienstencentrum met dag-, woon- en kortopvang voor meer dan 230 kinderen en volwassenen met een (niet-) aangeboren handicap. Er zijn ruim 300 personeelsleden tewerkgesteld en er werken honderden vrijwilligers mee.
Dienstencentrum 't Weyerke - Over ons - Waar staan we voor?
Waar staan we voor?
't Weyerke is sterk in zorg op maat en er is meer: advies en ondersteuning in de thuissituatie, crisisopvang, aandacht voor gezondheid en veiligheid, therapiecentrum met therapiebad, waterbed, luchtkussen, snoezelruimte en trilvloer, vrijetijdsteam, vormingsaanbod voor de medewerkers, de zorggebruikers en hun families, kinderboerderij, vakantieformules, logistieke dienstverlening, ondersteuning en samenwerking binnen vzw Stijn, dynamisch personeelsbeleid, actieve vrijwilligerswerking, fundraising, ...
Dienstencentrum 't Weyerke - Over ons - Naam & logo
Naam & logo
Het logo van 't Weyerke draagt in zich: de W van 'Wij die samen onderweg zijn'. Maar ook de W als silhouet van twee roeiers: de persoon met een beperking die zichzelf voortbeweegt, ondersteund door zijn gezin en familie, vrienden en kennissen, personeel en vrijwilligers van 't Weyerke. Hij heeft recht op deze ondersteuning en bepaalt zo zijn eigen vaart in onze samenleving.

Het blauwe streepje staat voor een koers die kan wijzigen wanneer dat nodig is. 't Weyerke is dynamisch in zorg.
Dienstencentrum 't Weyerke - Over ons - Koepelorganisatie vzw Stijn
Koepelorganisatie vzw Stijn
Stijn vzw is een netwerk van dienstverlenende organisaties voor mensen met een beperking. De voorzieningen die deel uitmaken van Stijn vzw willen op deskundige en geïnspireerde manier het welzijn van personen met de grootste zorgbehoefte bevorderen en hen kansen geven om een eigen levensweg te gaan in relatie met anderen. Er wordt voor hen gezocht naar een gedifferentieerd en flexibel zorgaanbod op maat, onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek. Vrijwilligers zijn de historische wortel van de werking en een dynamische kracht voor de toekomst.
Wil je meer informatie?
Inge De Geyter - directeur communicatie