Open plaatsen in gloednieuw Dynamisch Activiteitencentrum (DAC) in Heusden
Dienstencentrum 't Weyerke - Open plaatsen in gloednieuw Dynamisch Activiteitencentrum (DAC) in Heusden
Wil je meer informatie?
Veronique Decubber - opnamecoach
Dagbesteding

Het DAC ademt vernieuwing; voor de zorggebruikers, voor het personeel, voor de vrijwilligers en voor de buurt. Met open leefgroepen, de winkel van Atelier Idee en een gezellige koffiezaak heeft het project alles in huis om verrassend uit de hoek te komen. Hier kan iedereen passie delen, talenten ontdekken, uitdagingen aangaan en zichzelf ontwikkelen. Daarnaast gaat het nieuwe dagcentrum voor een ruim netwerk: verenigingen, kinderen, jongeren, gezinnen, volwassenen, inwoners van allochtone afkomst, ouderen, nieuwkomers, met of zonder beperking. We zijn klaar om samen een plek in te nemen. Een Heusden zonder drempels: dat is waar wij van dromen. Dat is waar wij aan willen bouwen.

Atelier Idee
Na de herfstvakantie verhuist Atelier Idee naar de nieuwe locatie. De winkel zal een nieuw logo krijgen en zal ook nieuwe producten aanbieden die ontwikkeld worden in samenwerking met de horecazaak. De succesformule van de voorbije jaren waarin zorggebruikers, onder begeleiding van een enthousiast team, geschenkartikelen maken en meehelpen om de winkel uit te baten, blijft behouden. Atelier Idee is een stevige vertrekbasis die het opstarten van het dagcentrum vergemakkelijkt.

Horecazaak
Zorggebruikers zullen taken kunnen uitvoeren in de koffiezaak die normaal gezien in december zal starten (datum onder voorbehoud). Er wordt een opleiding voorzien door ons personeel. Opgelet, na de opleidingsperiode is het de bedoeling dat de zorggebruiker de ta(a)k(en) zelfstandig tot een goed einde kan brengen. Gelukkig kunnen we rekenen op een uitbater met een groot hart en engagement. Krijgt de zorggebruiker het toch even moeilijk, dan is er altijd een veilige haven in de leefgroep.

Leefgroep
In de leefgroep kunnen zorggebruikers terecht die houden van dynamiek, afwisseling en uitdaging. Iedereen die plezier haalt uit exploreren en kennis maken met nieuwe dingen is er op zijn of haar plaats. Het team vertrekt vanuit het talent van de zorggebruiker en gaat op zoek naar datgene wat plezier brengt. Er is een vast team van 2 begeleid(st)ers. daar waar nodig aangevuld door de vlinder.

De Pet
In De Pet wordt de plezier –en talentwerking (PET-werking) nog verder doorgedreven. Het bijgevoegd weekschema toont de ruime thema’s waaraan de werking opgehangen wordt. Een belangrijk verschil met de leefgroep is dat er een team is van twee begeleidsters dat regelmatig kan wisselen. In De Pet is immers iedereen welkom om talent in te zetten voor onze zorggebruikers. Het is ook de plaats waar we een nieuwe stap zetten op gebied van inclusie. Er zullen regelmatig activiteiten zijn waar ook mensen zonder een beperking aan kunnen deelnemen. Op die manier gaan we op een nieuwe manier in contact met de buurt. Door de buitenwereld uit te nodigen worden we er nog meer deel van.

Andere praktische informatie
Logo en kine is niet opgenomen in het aanbod. In overleg kan de accommodatie na 16u wel ter beschikking gesteld worden van een therapeut.  

Meer plaatsen