Projecten
't Weyerke staat niet stil en dat vertaalt zich in een veelheid aan projecten.
Dienstencentrum 't Weyerke - Projecten - Uitbreiding ATC
Uitbreiding ATC
De uitbreiding van het ATC is een noodzakelijke stap in de aanloop naar de verbouwing van de 6 oude huizen. De bovenbouw zal in gebruik genomen worden door de Schakel. De oude huizen worden per 2 gesloopt en terug opgebouwd. De leefgroepen van de betrokken huizen nemen dan hun intrek op de plaats waar de Schakel momenteel verblijft. Aan het einde van de rit kan de Schakel terug naar de oorspronkelijke leefgroep en wordt het verdiep daar waar nodig aangepast zodat het gebruikt kan worden voor extra burelen, flexruimtes en vergaderlokalen.
Dienstencentrum 't Weyerke - Projecten - Een Nenko Interactive Astra System voor de grote snoezelruimte
Een Nenko Interactive Astra System voor de grote snoezelruimte
In 2020 was de snoezelruimte een van de belangrijkste plaatsen in 't Weyerke. Hier kan en mag er (beschermd) geknuffeld worden. 't Weyerke zet in 2021 alles op alles om genoeg geld in te zamelen voor een grondige renovatie van de snoezelruimte. Die staat gepland voor begin 2022. Het Nenko Interactive Astra System zal dan zorgen voor een totaalbeleving tijdens het snoezelen.
Dienstencentrum 't Weyerke - Projecten - Weyerke@Kapellehof
Weyerke@Kapellehof
In januari 2021 startte de technische dienst aan de werken voor het project Weyerke@Kapellehof. Het project heeft als doel een platform tot inclusie te creëren om in te spelen op diverse zorgvragen in een dynamische dagopvang die maximaal zelfvoorzienend is. In Kapellehof zullen Atelier Idee, Wey@art, twee leefgroepen en een horecazaak een plek vinden. De atelierruimte kan bovendien gehuurd worden door organisaties, verenigingen of mensen uit de buurt voor het geven van workshops, lezingen, vormingsmomenten.
Nieuws
Wil je meer informatie?
Inge De Geyter - directeur communicatie