Dienstencentrum 't Weyerke - Volwassenen - Dagondersteuning - image_full_width
Dagondersteuning
In onze dagcentra kunnen volwassenen met een matig, ernstig, diep mentale of meervoudige handicap terecht voor aangepast werk, zinvolle dagbesteding in een atelier- en/of leefgroepwerking en een gevarieerde invulling van de vrije tijd. De zorggebruikers en hun familie kunnen rekenen op de ondersteuning van een zorgconsulent.
Dienstencentrum 't Weyerke - Volwassenen - Dagondersteuning - Dagondersteuning in Heusden
Dagondersteuning in Heusden
In Atelier Idee werkt een team van creatieve mensen met en zonder een beperking samen aan een ruim assortiment geschenkartikelen: wenskaarten, verzorgingsproducten, juwelen, speelgoed, binnenhuisdecoratie, pampertaarten, keramiek, geschenkmanden,... Het team geeft de producten een mooi plekje in winkel Idee, de geschenkwinkel van 't Weyerke, en zorgt voor de verkoop ervan. In Atelier Idee is een gevarieerde werkdag gegarandeerd.
Dienstencentrum 't Weyerke - Volwassenen - Dagondersteuning - Dagondersteuning in Beringen
Dagondersteuning in Beringen
In het semi-industrieel arbeidsatelier worden nagels gesorteerd, inpakwerken gedaan, mailopdrachten tot een goed einde gebracht, vertrouwelijke documenten op een discrete manier gesorteerd, versnipperd en tot balen geperst,... Wanneer de mogelijkheid er is, kan de zorggebruiker kiezen waaraan hij werkt. De opdrachten worden opgedeeld in deelopdrachten zodat ieder naar eigen mogelijkheden en op zijn of haar manier en tempo kan meewerken. In Beringen kan je ook kiezen voor een leefgroepwerking waar het allemaal wat rustiger aan kan.
Dienstencentrum 't Weyerke - Volwassenen - Dagondersteuning - Dagondersteuning in Zolder
Dagondersteuning in Zolder
In Zolder is er naast een recylcage atelier ook een uitgebreide leefgroepwerking waar je voor kan kiezen als dit beter aansluit bij de zorgvraag. Het vrijetijdsaanbod kan gaan van aangepaste sportieve, vormings- en ontspanningsactiviteiten tot lessen aan de kunstacademie.
Dienstencentrum 't Weyerke - Volwassenen - Dagondersteuning - De jobcoach
De jobcoach
Ook bij mensen met een beperking leeft soms de wens om deel te nemen aan het maatschappelijk leven door middel van een job. Een jobcoach begeleidt hen dan naar een (onbetaalde) deeltijdse job in het reguliere arbeidscircuit.
Wil je meer informatie?
Bert Vlekken - opnamecoach