Dienstencentrum 't Weyerke - Vrijwilligers - image_full_width
Vrijwilligers
In direct contact met de zorggebruikers of net niet, samen met anderen of liever van thuis uit, actieve wandeling of rustig een tas koffie. De perfecte match vinden tussen een vrijwilliger als persoon en zijn of haar vrijwilligerswerk: dat is het doel van onze vrijwilligerswerking.
Getuigenissen van onze vrijwilligers
Dienstencentrum 't Weyerke - Vrijwilligers - Wanneer ben je vrijwilliger?
Wanneer ben je vrijwilliger?
Je bent vrijwilliger als je in een organisatie een activiteit doet waartoe je niet verplicht wordt en waarvoor je niet betaald wordt.

Vandaag zijn honderden vrijwilligers verbonden aan't Weyerke. Ze schenken hun tijd en talenten om in onze organisatie het leven van mensen met een beperking zo aangenaam mogelijk te maken.
Dienstencentrum 't Weyerke - Vrijwilligers - Waarom met vrijwilligers werken?
Waarom met vrijwilligers werken?
't Weyerke is kunnen ontstaan omdat vrijwilligers iets wilden betekenen voor mensen met een beperkingen hun familie. Deze geest willen we levend houden. De juiste vrijwilliger op de juiste plaats, daar gaan we voor. Iedere vrijwilliger werkt samen met een team van beroepskrachten en heeft een contactpersoon waar hij of zij bij terecht kan.

Vrijwilligers zorgen er ook mee voor dat 't Weyerke beter gekend is in en verbonden is met de samenleving. Zij zijn onze ambassadeurs.
Dienstencentrum 't Weyerke - Vrijwilligers - Hoe met vrijwilligers werken?
Hoe met vrijwilligers werken?
't Weyerke respecteert de wet op het vrijwilligerswerk met o.m. de informatie-en verzekeringsplicht en de terugbetaling van gemaakte kosten. Vrijwilligers hebben dus heel wat rechten, maar er zijn ook plichten. We verwachten van vrijwilligers dat ze verwittigen bij afwezigheid en dat ze zich houden aan de geheimhoudingsplicht uit respect voor de zorggebruikeren zijn familie.
Wil je meer informatie?
Inge De Geyter - directeur communicatie